Welcome to Primaria Comunei Balteni   Click to listen highlighted text! Welcome to Primaria Comunei Balteni
 

 

Suprafata,vecinatati
Suprafata totala a comunei este de 32 km2. Terenul agricol al comunei este de 3231 ha din care arabil 1468 ha. Suprafata ocupata cu paduri este de 473 ha, iar cu pasune 585 ha. Intravilanul satelor Balteni, Balteni Deal si Chetresti este in suprafata de 210 ha iar extravilan 3021ha.
Comuna Balteni este situata in partea de Nord a Judetului Vaslui avand ca vecinatati: la est, comuna Stefan cel Mare, la vest comuna Laza, la sud suburbia Brodoc iar la nord comuna Delesti.
b.- Forme de relief,specificitati,influente;
In cadrul comunei noastre predomina"dealuri cu pante si podisuri". Solurile de pe pante sunt in diferite grade de eroziune. In zona de competenta se gaseste si o lunca - lunca Birladului si o zona de ses - sesul Stemnicului urbia Brodoc iar la nord comuna Delesti.
c.- Caracteristicile pedologice ale solului.
Pe teritoriul comunei predomina cernoziomuri levigate pe podisuri si pante si soluri aluvio-coluviale pe lunci si sesuri.
Caracteristici climatice
a- Regim climatic,specificitati,influente
Comuna Balteni se incadreaza in clima temperat-continentala, cu cele patru anotimpuri. Principalele caracteristici ale climei comunei Balteni sunt cele existente in Podisul Moldovei accentuate de particularitatile pozitiei geografice, precum si diversitatea de altitudini si orientarea culmilor si vailor. Elementele care caracterizeaza clima comunei Balteni sunt: radiatia solara (care variaza intre 110 Kcal/cmp si 120 Kcal/cmp ), temperatura aerului( este cea specifica zonelor temperat continentala cu nuante excessive, cu medii anu ale diferite - 9,2 gr C
d.- Regimul precipitatiilor
Precipitatiile atmosferice (cu raspandire inegala, cu o cantitate medie anuala de precipitatie de 600 l/mp) si vanturile cu o mare frecventa, dand dinamism atmosferei.
Viteza vanturilor variaza de la 6,5 m/s, la cele dinspre nord-est iarna, pana la 1,6 m/s la cele dinspre est, vara.
c.-Temperaturi - lunare si anuale, valori medii,valori extreme inregistrate - virfuri istorice.
In cadrul comunei noastre temperatura lunara in sezonul rece este intre -1,0 si -3,9; in sezonul primaverii este intre 2,8 si 15,5; in sezonul verii este intre 19 si 20,9 iar in sezonul de toamna temperatura este intre 15,7 si 4,1.
Temperatura anuala pe raza comunei Balteni este de 9,2.Nu s-au inregis trat virfuri istorice de temperatura.
d- Fenomene meteorologice extreme - furtuni,tornade ect
Fenomenele meteorologice extreme ce au fost semnalate in cadrul comunei noastre au fost furtunile care nu au avu o intensitate prea mare .
In zona noastra de competenta nu s-au semnalat tornade

Contact

  • sat Balteni, comuna Balteni
    Vaslui, România
  • tel: 0235342754
    fax: 0235342784
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Despre comuna Balteni

Suprafata totala a comunei este de 32 km2. Terenul agricol al comunei este de 3231 hadin care arabil1468 ha. Suprafata ocupata cu paduri este de 473 ha, iar cu pasune 585 ha. Intravilanul satelor Balteni, Balteni Deal si Chetresti este insuprafata de 210 ha iar extravilan 3021ha.

Citeste mai departe...

Harta Judetului Vaslui

Vaslui small

Scroll to top
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech